Anticipatia.com

Chestiunea extraterestrilor 2.1

05 Dec

Extratereștrii în slujba serviciilor și societăților secrete?

( Divagație de la un raport istoric asupra chestiunii extraterestrilor -  privind cu 1000 de ani in urmă, din anul 3000 ) 

 Scenarii de foresight pentru următorii 1000 de ani de istorie a umanității
( vezi aici secvențele anterioare: 1.1, 1.2 )

Au fost și voci care doreau încetarea căutării extratereștrilor. Orice credință își are și și opozanții ei, iar argumentele pro sau contra au și o anumită încărcătură pasională. Ateii cred cu patimă în inexistența supranaturalului, nu? Este drept că această patimă nu mai este vizibilă ca adversitate față de non-atei. La fel se întâmplă și cu cei credincioși. Nu mai încearcă să convertească, nici cu sabia și nici cu retorica, ci numai retrași în ritual. Asta este însă realitatea de acum, din anul 3000, după ce regula nescrisă a necomunicării contradictorii pe subiectul credinței a fost tacit adoptată de către toate comunitățile de credință de pe Pământ!

Să ne aducem aminte că nu a fost întotdeauna așa. Excesele inchizitoriale s-au manifestat și de o parte și de alta și au existat numeroase conflicte între diverse comunități de credință. La începutul mileniului trei acest fenomen se manifesta acut și era perceput confuz. Devenise foarte neclar cine erau opresorii și cine  opresații.

Explozia comunicațională - adusă de apariția așa numitei tehnologii informatice, pe atunci aflată în stadiul său primitiv, complet asemantic - îi găsise nepregătiți pe pământenii vremii care nu făceau față volumului de date disparate cu care se bombardau reciproc. Pur și simplu ei nu mai erau capabili să distingă suficient de clar între datele concretului și cele ale fictivului. Fiecare om devenise teoretic o resursă manipulabilă în interesul altui om. Canalele și agregatele de comunicare cele mai utilizate deveniseră cele care propagau contradictoriul. În același pachet se găseau expuse ca certitudini puncte de vedere total opuse, controverse punctuale și știri despre protagoniștii care le alimentau. Abili, regizorii comunicării transformau aceste informații amalgamate în surse de întreținere și extindere a regimului controversant în rândul celor care luau parte, indirect, la  agregatul comunicațional astfel constituit. Deveneau astfel captivii unor tematici artificiale. Cu excepția celor care ”le butonau”, puțini erau aceia care se mai puteau extrage din aceste tornade comunicaționale. Vocile lor erau însă slabe și audiența de care se bucurau era total instabilă. Iată ce nota cu ironie un asemenea lucid care se intitulase ”agent al trezirii”.

Frica păzește pepenii.

-          Deci, nu pepenii sunt de cultivat, ci frica … și-a zis atunci pepenarul și a renunțat să mai sădească pepeni.

Subiectul existenței sau inexistenței extratereștrilor a căpătat o mare valoare pentru fabricarea de frică. Serviciile și societățile secrete, care stăpâneau încă de mult arta dezinformării, au conștientizat primele acest lucru, încă de la publicarea primelor povestioare science-fiction în care se clama existența lor. Panica produsă de farsa unui celebrul actor al acelor timpuri (Orson Welles), care relatase la radio o invazie extraterestră imaginară ca pe o ”transmisiune în direct”,  a constituit, după toate probabilitățile, momentul în care aceste organizații secrete au conștientizat valoarea pe care o avea ținerea sub control și cultivarea chestiunii extratereștrilor. O mulțime de creatori și un întreag sector din industriile creative și media, botezate generic science-fiction, deveneau astfel, la trecerea dintre milenii, instrumente neconștiente de rol, utilizate în jocul serviciilor și societăților secrete …

Mult timp s-a argumentat că, de fapt, cercetările SETI ar fi continuat, în pofida riscului financiar nejustificat de mare, tocmai pentru a menține credibilitatea acestei resurse de fabricare a fricii din nimic.

Oficial, ele ar fi continuat însă în speranța de a descoperi un mesaj enciclopedic, transmis prin radio sau a unui puls laser de la o depărtare de mulți ani-lumină. Sau de a identifica o probă spațială inteligentă care ar fi ajuns pe planeta noastră. Cu toții credeau - sau mai bine spus, sperau – că umanitatea ar putea beneficia de pe urma unui asemenea contact și că cele două civilizații ar putea evolua împreună. Argumentul pe care îl propagau era următorul.

 Oamenii ar putea să găsească metode de a recepta, decoda și învăța din transmisiunile primite din spațiu. Cine ar putea afirma în ziua de astăzi cu convingere că în spațiu și timp noi suntem singura formă de viață inteligentă?

Dar această descoperire rămăsese numai  o speranță chiar și după trecerea unui secol. Autori importanți și cercetători de renume au transmis generațiilor următoare acest vis, în timp ce oamenii spirituali se întrebau dacă nu cumva ființele extraterestre credeau și ele în Dumnezeu. Unii se întrebau chiar dacă nu cumva existau extratereștri care L-ar fi cunoscut. Desigur, asemenea întrebări nu-și puneau nici ateii și nici o mare parte dintre practicanții unor religii pentru care o asemenea întrebare era absurdă. Așa cum arată analizele de intenționalitate asupra agregatelor de date comunicaționale originare în acea perioadă, cei care propagau tema posibilei cunoaștreri dintre extratereștri și Dumnezeu erau mai degrabă speculanți fără nici un crez din industria comunicării. Bineînțeles, aceștia erau  discret întreținuți în actualitate și susținuți în piață de către regizorii din umbră ai jocului fricii și speranței iscat în jurul chestiunii extratereștrilor.

( va urma )

MillProject

Starea Viitorului

Articole bazate pe datele, analizele și scenariile  Millenium Project

Website www.millennium-project.org/
Mai multe din această categorie: Chestiunea extraterestrilor 2.3 »
Login pentru a posta comentarii
You are now being logged in using your Facebook credentials