Anticipatia.com

Tentatia de a deveni cyborg devine irezistibila ?

Monday, 16 September 2013 08:55

”M-am născut cu o boală rară de vedere numită acromatopsie, adică daltonism total, deci nu am văzut niciodată în culori și nu știu cum arată culorile, pentru că provin dintr-o lume alb-negru. Pentru mine, cerul este mereu gri, florile sunt întotdeauna gri, iar televiziunea este încă alb-negru.”

Neil Harbisson

Neil Harbisson a recuperat un decalaj competitiv devenind într-un fel cyborg, așa cum susține chiar el. Mai mult, grație acestui fapt el poate ”vedea” în plus în infraroșu și ultraviolet. Și-a construit un avantaj competitiv.
Cazul lui Neil evidențiază însă un aspect cu care ne vom confrunta din ce în ce mai mult. De vreme ce a adopta o viață de cyborg poate aduce avantaje, faptul de a refuza o astfel de viață va implica asumarea unor dezavantaje - a unor handicapuri. În acest fel se naște o presiune importantă ... care ar putea deveni irezistibilă. A nu avea prelungiri exosomatice cibernetice va echivala cu a fi o persoană cu dizabilități. Cum orice astfel de prelungire va costa, inegalitățile economice vor deveni mult mai dureroase. Va conduce asta la o speciație? 
 
 
 
Anticipația

Gândește în viitor !
Articole de fond și organizaționale. Comentarii și note de precizare a poziției redacției.
Website www.anticipatia.com
Mai multe din această categorie: « 13 STIRI DIN 2013
Login pentru a posta comentarii
You are now being logged in using your Facebook credentials