Anticipatia.com

Chestiunea extraterestrilor 2.3

29 Apr

Extratereștrii în slujba militanților pentru un salt spiritual?

( Divagație de la un raport istoric asupra chestiunii extraterestrilor -  privind cu 1000 de ani in urmă, din anul 3000 ) 

 Scenarii de foresight pentru următorii 1000 de ani de istorie a umanității
( vezi aici secvențele anterioare: 1.11.22.12.2. )
 
Cu timpul, exploatarea temei extraterestre de către serviciile și societățile secrete s-a diminuat. Inflația de povestiri și filme științifico-fantastice a condus la demonetizarea subiectului. Scenele cu lupte violente între tot felul de ființe supranaturale îmbibaseră deja și lumea desenelor animate și deveniseră un decor consumabil cu punga de floricele sau cu alte crănțănele alături. În epoca de mare avânt al tehnologiilor informatice accesibile publicului de la începutul mileniului 3, uimirea produsă de spectacol era creată de inovațiile introduse de producători și mai puțin de conținutul sau povestea în sine. Aceasta întreținea numai atenția pasivă sau fanteziile experențiale care puteau fi trăite în realitatea virtuală cu ajutorul jocurilor video. Ceea ce conta era performanța – interesau cele mai noi trucaje sau lumi cu viață artificială ori trecerea de la un level la altul al jocului.

Construcția himerelor devenise un mijloc de control al maselor mult mai eficient. Omul putea fi perfecționat oricât cu bisturie sau cu medicamente din ce în ce mai sofisticate – sculptat pe dinafară și ros pe dinăuntru până la idealul de perfecțiune robotică indus de propaganda multinaționalelor stăpânitoare peste aceea a politicienilor. Creșterea speranței de viață a indivizilor exploda în timp ce speranța de viață a ecosistemelor pe care aceștia se susțineau se îngusta dramatic.

Oamenii de atunci deveneau din ce în ce mai legați în rețele sociale, controlul populațiilor se putea face tot mai lesne prin viralizarea mesajelor himerice și construcția de identități pasionale. Vecinii fizici comunicau mult mai puțin între ei decât proximii din rețelele sociale. Spațiul fizic își pierduse din însemnătate și numai insuficiența resurselor energetice și materiale îl mai impunea ca o condiție de conlocuire. Însuși conceptul de extraterestru era afectat. Nu distanța, ci decalajul intelectual și cultural dintre ei și noi era clamat acum ca fiind principala cauză a lipsei de contact. Dar, nefiind vreo persoană care să fi primit măcar un ”like”de la vreun extraterestru, aproape pe nimeni nu-l ma pasiona cu adevărat chestiunea. Excepția o făceu câțiva introverți pasionați încă de lumea fizică. Aceștia se detașaseră de stilul comun de relaționare în rețea. În rețeaua lor obsesia devenise transformarea radicală a minții umane. Iată ce le transmitea colaboratorilor săi un astfel de introvert.

”Masa furnicilor de pe Pământ este, cel mai probabil, de câteva mii de ori mai mare decât masa oamenilor. Numărul de furnici este de sute de milioane de ori mai mare decât al nostru. Numărul de colonii este de zeci de mii de ori mai mare decât numărul de așezări umane.

Ne întâlnim cu furnicile de cele mai multe ori accidental, nu din curiozitate. Dacă furnicile și-ar propune să ne atargă atenția, în așa fel încât să nu sărim imediat cu insecticidul împotriva lor, ce ar trebui să facă? Asta-i întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem noi oamenii în raport cu extratereștrii.

Eu zic că numai o transformare radicală de comportament într-un sens neostil ar putea să constituie semnalul. V-ați gândit oare? Poate că suntem deja localizați de extratereștrii evoluați și numai conservați de dragul biodiversității. Toate semnalele noastre către ei și toate semnalele lor către noi ar putea fi ecranate premeditat cu scopul izolării noastre spre binele biodiversității întreținute prin rezervații. Spre binele biodiversității și nu al vreunei ființe constitutive. Știți ce înseamnă asta? Că orice catastrofă ne-ar paște, în afară de vreuna provocată de ei, nimeni nu va interveni să ne contacteze sau să ne salveze. În concluzie, numai dacă vom reuși aici un salt evolutiv uimitor pentru ei, am pute fi luați în vizor și cercetați. Singura speranță consistentă rămâne deci saltul spiritual. Saltul tehnologic, chiar dacă ar fi similar cu unul din istoria lor, dacă ar însemna reducerea locală a biodiversității ar putea să ne aducă o întâlnire fatală. Am putea fi percepuți ca o specie invazivă, dăunătoare pentru rezervație”

Chestiunea extraterestră făcuse saltul de la o problemă de comunicație la una de comunicare. Puterea sensului transmis și nu a semnalului transmis devenea, la începutul celei de a doua decade a mileniului trei, preocuprea principală a unei părți dintre cercetătorii care căutau extratereștrii.
 
 
MillProject

Starea Viitorului

Articole bazate pe datele, analizele și scenariile  Millenium Project

Website www.millennium-project.org/
Login pentru a posta comentarii
You are now being logged in using your Facebook credentials